Autosloperij Van der Ven

Autosloperij Van der Ven

Ruim 35 jaar de beste autosloperij van Nederland

Autosloperijen in Nederland

Wat doen autosloperijen in Nederland?

In Nederland zijn veel autodemontage bedrijven te vinden. In vrijwel iedere grote stad is er wel een bedrijf te vinden waar je terecht kunt voor het demonteren van een auto. Door strengere wetgeving in Nederland, maar ook vanuit Europa is het demonteren en slopen van auto’s steeds professioneler geworden. Houden ze zich niet aan de regels, dan dreigt sluiting voor de autosloperijen.

Autosloperijen kopen uw sloopauto op voor vergoeding!

Bij een sloperij of een autodemontage bedrijf worden naast sloopauto’s ook schade auto’s gebracht. Deze schade auto’s zijn niet oud, maar het zijn vaak vrij nieuwe wagens. Meestal zijn dit schade auto’s die niet meer zijn te repareren en betrokken zijn geweest bij een (ernstig) ongeluk. Vaak zie je dat de voorkant van een dergelijke auto onherstelbaar is. Deze auto’s zul je daarom niet zo snel meer op de weg zien, maar vaak heeft zo’n auto nog wel waarde.

Milieuvriendelijke recycling door autosloperijen

De waarde bij schade auto’s zit hem in het feit dat er nog genoeg bruikbare onderdelen zijn die opnieuw kunnen worden gebruikt. Denk aan banden, spiegels etc. Uiteraard worden de onderdelen die zwaar gehavend zijn niet opnieuw hergebruikt. Deze onderdelen worden gerecycled door de autosloperijen. Bij een nieuwe auto wordt zelfs circa 95% opnieuw gebruikt. Dat is natuurlijk een buitengewoon hoog percentage.

Je kunt er in ieder geval van uit gaan, wanneer je een sloperij of een demontage bedrijf in Nederland benadert, dat je te maken hebt met een bedrijf die zich aan de regels houdt. Als je overigens een vrij nieuwe schade auto hebt is het aan te raden om deze bij meerdere autosloperijen aan te bieden. Zo kun je de prijzen van de sloperijen met elkaar vergelijken.

Comments are closed.