Autosloperij Van der Ven

Autosloperij Van der Ven

Ruim 35 jaar de beste autosloperij van Nederland

Autosloperij Den Haag

Autosloperij in Den Haag
In de stad Den Haag zelf zijn niet zoveel autosloperijen, in de regio daar om heen wel. Je zult in Den Haag op een industrieterrein vast wel en autodemontage bedrijven vinden, maar echt grote sloperijen zul je er niet aantreffen. Desondanks is er nog voldoende keus, want net buiten Den Haag vind je dus voldoende sloperijen waar je je auto kunt brengen om deze te laten demonteren.

Wat doet een autosloperij, hoe werken ze?
De werking van een autosloperij is vrij simpel.  Zodra er een auto is die gesloopt moet worden wordt deze eerst op een zeer grote stapel gegooid. Zoiets gebeurd met een hijskraan. Om  te gaan slopen in Den Haag moet je beschikken over een aantal gereedschappen. Denk daarbij aan grote ijzerscharen, tangen en bijvoorbeeld automatische schroevendraaiers. Jaren geleden kon je in heel Nederland wel ruim 2000 autosloperijen vinden, tegenwoordig zijn de kleinste verdwenen en zijn er nu alleen nog maar grote. Dit zijn er ongeveer 500.

Hergebruik auto onderdelen ook in Den Haag

De sloopauto wordt als eerst helemaal kaal geplukt. Alle losse onderdelen die eruit gehaald kunnen worden, worden dan ook verwijderd door de autosloperij in Den Haag. Wat er dan overblijft is een wrak dat helemaal uit ijzer bestaat. Vervolgens gaat het kale wrak in een shredder. Een shredder is een enorm grote machine die de auto plat maakt en in kleine stukjes hakt. Het overblijfsel dat uit de shredder komt in Den Haag is schroot. Deze stukjes schroot hebben de grootte van een gemiddelde vuist. Deze stukken gaan naar de metaalfabriek, hier smelten ze de stukken en verkopen ze. Dit wordt doorverkocht aan autofabrieken. Dit alles heeft te maken met recycling.

Comments are closed.